18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis Czytelnika - Wędlinka z Kości

Alek, Maria Wit
Masz dość ciągle tych samych wędlin, pakowanych w plastikowe pudełeczka z marketów? Chcesz spróbować czegoś innego i przypomnieć sobie smak z dzieciństwa? Pani Maria Wit z Uniwersytetu III Wieku w Raciborzu i Stowarzyszenia Kobiet Aktywnych i ich rodzin w Nędzy, podzieliła się z nami i naszymi Czytelnikami przepisem na "Wędlinę z kości".

Składniki:
Kości z karczku lub kotleta
seler, marchew, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, cebula.

Wykonanie:
Wszystkie składniki gotujemy około 2 godzin. Po lekkim przestygnięciu mięsko oddzielamy i układamy w słoikach, można dodać przetarte warzywa. Dodajemy do słoika pół łyżeczki żelatyny i dolewamy wywaru do pełna, zakręcamy i gotujemy słoiki około 40 minut.
Na drugi dzień powtarzamy gotowanie słoików. Ilości kości oraz warzyw i przypraw - według uznania. Smacznego!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na raciborz.naszemiasto.pl Nasze Miasto