Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!
Przepis Czytelnika - Wędlinka z Kości
Alek, Maria Wit
Masz dość ciągle tych samych wędlin, pakowanych w plastikowe pudełeczka z marketów? Chcesz spróbować czegoś innego i przypomnieć sobie smak z dzieciństwa? Pani Maria Wit z Uniwersytetu III Wieku w Raciborzu i Stowarzyszenia Kobiet Aktywnych i ich rodzin w Nędzy, podzieliła się z nami i naszymi Czytelnikami przepisem na "Wędlinę z kości".
Składniki: Kości z karczku lub kotleta seler, marchew, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, cebula.
Wykonanie: Wszystkie składniki gotujemy około 2 godzin. Po lekkim przestygnięciu mięsko oddzielamy i układamy w słoikach, można dodać przetarte warzywa. Dodajemy do słoika pół łyżeczki żelatyny i dolewamy wywaru do pełna, zakręcamy i gotujemy słoiki około 40 minut. Na drugi dzień powtarzamy gotowanie słoików. Ilości kości oraz warzyw i przypraw - według uznania. Smacznego!
Wideo
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!