Najazd food trucków na Zamek. Niespodziewany sukces imprezy
Food trucki to tzw. część slow food, na którą w Polsce od kilku lat jest moda.
- W Polsce temat, który rozwija się od 2 lat. W każdym większym mieście istnieją food trucki, są, bądź bywają. Chcemy promować slow food, czyli kuchnię trochę bardziej pokazową, coś zupełnie innego niż budki gastronomiczne. Bo to nie jest to samo, tamto to jest fast food. My proponujemy wyższy standard, świeższe produkty, coś zupełnie innego - komentuje Leszczyński.
- Sprzedajemy pizzę z pieca opalanego drewnem z... samochodu, rzadko spotykane. To jest fajna przygoda. Oferta musi być oryginalna, smaki muszą być różne i przede wszystkim musi to być dobre. Ważne, by nie zmieniać upatrzonego sobie początkowo pomysłu - powiedział nam Przemysław Jaruga, który swoim food truckiem przyjechał aż z Łodzi.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?