Dobra wiadomość dla smakoszów śląskiej kuchni. W niedzielę na raciborskim Rynku odbędzie się wielkie bicie rekordu Polski w gotowaniu największej ilości "wodzionki", tradycyjnej śląskiej zupy z czerstwego chleba, czosnku oraz tłuszczu.
Do przygotowania olbrzymiej porcji wykorzystane zostaną ogromne ilości składników: 500 kg krojonego chleba, 8 kg czosnku, 40 kg wędzonki, 60 kg słoniny i 7 kg przypraw.
Impreza odbywać się będzie w ramach Pikniku dla Powodzian, z którego dochód przeznaczony zostanie dla poszkodowanych mieszkańców powiatu raciborskiego. Piknik startuje o godz. 13 i potrwa do 20.
Wideo
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!