Świąteczne ciasta i ciasteczka Marii Wit [PRZEPISY]
Ciasteczka Twarożkowe do kawy poleca Maria Wit Składniki: 250 g tłustego twarogu, 250 g masła, 250 g mąki, 1-2 żółtka. Ponadto powidła lub marmolada oraz lukier z soku cytrynowego i cukru pudru. Wykonanie: Mąkę posiekać na kaszkę wraz z masłem, dodać dwukrotnie zmielony twaróg oraz żółtka, posiekać do połączenia składników, szybko zagnieść ciasto, uformować 4 kule i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Po schłodzeniu wałkować i kroić na kwadraty, a potem na każdy położyć powidła lub marmoladę i skleić. Ciasteczka ułożyć na posmarowaną blaszkę i piec około 15 minut w 185 stopniach. Po schłodzeniu posmarować lukrem cytrynowym lub posypać cukrem pudrem. Smacznego!