Wyśmienite ryby i wędliny tylko w Taakiej Rybie w Suminie

Artykuł sponsorowany
Od 30 lat w Suminie znajdują się stawy hodowlane i łowisko. Spotkać w nich można karpia, pstrąga, suma, szczupaka oraz inne atrakcyjne ryby. Właściciele prowadzący łowisko nastawiają się w głównej mierze na hodowlę najbardziej popularnych u nas karpia i pstrąga, które przed zbliżającymi się świętami Bożego Narodzenia cieszą się największym zainteresowaniem.

W okresie od kwietnia do października ryby można łowić samemu spędzając czas z rodziną i znajomymi na łonie natury. Natomiast w okresie przedświątecznym ryby można kupić na specjalnym stoisku. Tradycyjnie
sprzedaż następuje kilka dni przed Bożym Narodzeniem.

W tym roku będzie miała ona miejsce w ostatni przedświąteczny weekend tj. 20 i 21 grudnia. Od paru lat na łowisku można również kupić ryby wędzone według domowej receptury. Właściciele zapewniają, że wędzenie odbywa się na drewnie olchowym, bez dodatkowych polepszaczy czy środków przyspieszających cały proces.

NOWOŚCIĄ SĄ WĘDLINY
Oferta ryb jest szeroka i dobrze znana, jednak nowością w tym roku są wędzone wędliny i mięso, które będzie można kupić od 20 grudnia. Sprzedaż prowadzona będzie na zamówienie, a i wybierać będzie w czym, poczynając od piersi z indyka, szynki, schabu, po boczek i karczek – wszystko świeżo wędzone na najlepszych gatunkach drewna – mówi Dawid Koczy, jeden z właścicieli firmy.

Wprowadzenie wędzonych wędlin wiąże się również z działalnością Restauracji „Taaka Ryba” położonej tuż obok łowiska, której goście będą mogli rozsmakowywać się w tych specjałach. Ideą restauracji jest serwowanie dań, przygotowywanych z jak najzdrowszych produktów, pochodzących od sprawdzonych dostawców oraz przyrządzanych bez nadmiaru tłuszczu i zbędnych polepszaczy. Samodzielnie wędzone
wędliny będą zachwycać wyjątkowym smakiem i aromatem, a jednocześnie zachowają swoje najlepsze
wartości odżywcze i to bez konserwantów.

WYJĄTKOWE MENU RESTAURACJI
O wyjątkowości Restauracji „Taaka Ryba” świadczą nie tylko przepiękna lokalizacja i miła obsługa, ale także sezonowe menu przygotowywane z produktów najwyższej jakości. Dania proponowane przez szefa kuchni są co najmniej zaskakujące. Oprócz znanych i cieszących się dużym powodzeniem ryb, które stanowią mocną stronę menu, dostępny jest m.in. piotrosz czy papugoryba. Jeśli chodzi o mięsa to zaskakuje nie tylko gęś,
ale również bażant, jeleń czy renifer, który trafi do oferty przed Bożym Narodzeniem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na raciborz.naszemiasto.pl Nasze Miasto