- Nie będziemy żadną konkurencją dla raciborskiego browaru, z którym zresztą współpracujemy w innych naszych lokalach (red. Swojskie Jadło, La Passione, Pizza World). Chcemy zaproponować mieszkańcom zupełnie coś nowego - piwo niepasteryzowane i niefiltrowane - mówi pani Dorota Bernadzik, właściciel nowego lokalu, który ma ruszyć z początkiem maja.
O smak piwa zadba Marek Krpeć, piwowar z Bielska, który od 8 lat warzy piwo w swoim domu (to znana postać w amatorskim, piwowarskim świecie - nick piwowarski mark33 znany jest w całej Polsce. - Dotąd warzyłem na własne potrzeby, maksymalnie 50 litrów piwa. W lokalu będziemy robić 5 hektolitrów - tłumaczy Marek Krpeć.
W nowym lokalu przy rynku będzie można skosztować na początek 3 rodzajów piwa, które będą kosztowały od 6,50 do 9 zł. W lokalu trwają ostatnie prace kosmetyczne, robotnicy uwijają się też na zewnątrz budynku, który przez długie miesiące bynajmniej nie był ozdobą rynku.
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?